Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Маглината Карина

На оваа фотографија, која била објавена за 17-от роденден на Хабл, може да се забележи регион каде што има масовно раѓање и изумирање на ѕвезди во маглината Карина (Carina). Овој регион содржи најмалку дузина светли ѕвезди кои се од 50 до 100 пати поголеми од нашето Сонце.

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280x620)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×620)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s