Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Поглед кон центарот на Млечниот пат

Прекрасна фотографија која ни го покажува турбулентното срце на нашата галаксија. На неа можете да забележите спектакл од стеларна еволуција, започнувајќи од региони кои изобилуваат со масовно раѓање на ѕвезди, па сè до остатоците од застрашувачката ѕвездена смрт наречени црни дупки…

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1600x800)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1600×800)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s