Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Светлосна експлозија во маглината Карина

Поради насобраните гасови во маглината Карина (Carina), таа изобилува со светлината од жешките и масивни ѕвезди. Радијацијата и брзите ветришта од ѕвездите го обликуваат овој столб и предизвикуваат формирање на нови ѕвезди во неговата внатрешност…

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1920x1080)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1920×1080)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s