7 неочекувани придобивки од чувствителноста
Незаборавни занимливости

7 неочекувани придобивки од чувствителноста

Доколку и вие постојано сте се запрашувале како „да се поправите“ или да ги намалите вашите чувства, можеби треба да престанете да се борите со себе и да му дозволите на вашето нежно срце целосно да се отвори. Погледнете ги наредниве неочекувани придобивки кои доаѓаат рака под рака со чувствителноста.

7 неочекувани придобивки од чувствителноста

  1. Можете да претпоставите како некоја личност се чувствува со само еден поглед упатен кон неа или со слушање на начинот на кој тој/таа говори.
  2. Доколку сте писатели, способни сте да влезете во чевлите на вашите карактери и да ги замислите сите нивните чувства, почнувајќи од позитивните нешта, па сè до најголемите страдања, дури и ако вие никогаш претходно не сте ги искусиле.
  3. Чувствувате благодарност за вашите животи, но и за наједноставните работи во нив, бидејќи постојано сте свесни за болката ширум светот.
  4. Можеби не се чувствувате доволно заштитено, но токму затоа не бегате од трагедијата или загубата.
  5. Се чувствувате поврзани со животот и со енергијата која живее во сите нас.
  6. Многу лесно можете да побарате помош, но и да ја дадете. Дури и ако знаете дека нема да добиете ништо за возврат.
  7. Никогаш не останувате без приказна за раскажување.

_______________________________________________________________________________

Автор: Моника

Дипломиран психолог. Во слободно време обожавам да пишувам. Отсекогаш ме интересирала астрoфизиката, а животно мото ми е дека не смеам да поминам ниту еден ден без танцување. Почнав да пишувам книга, научна фантастика, со надеж дека конечно ќе завршам нешто во мојот живот. Твитер ми помага да размислувам, особено во #ТретаСмена. Обожавам вино, црвено. Живеам за да пијам кафе.

_______________________________________________________________________________

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s