Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Остров составен од илјадници галаксии

Галаксијата, позната како NGC 4911, во својот центар содржи богати пространства на прашина и гас. Таа е само една помеѓу илјадници галаксии кои живеат во овој неверојатен кластер познат по името Abell 1656…

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280x1109)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×1109)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s