Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Танцот на две спирални галаксии

Овие две спирални галаксии, привлечени една кон друга од силата на гравитацијата започнале со интеракција пред неколку илјадници години. Овие две галаксии, познати и како галаксиите „Antennae“ се најблиските и најмладите примери за овој неверојатен вселенски настан…

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280x1213)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×1213)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s