#АстроФотоНаДенот - Вселенска ружа
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вселенска ружа

Поголемата спирална галаксија, позната и како UGC 1810, има диск кој под влијание на гравитацијата од соседната галаксија, UGC 1813, е уредно изобличен во фигура која наликува на ружа. Неверојатно, нели?

#АстроФотоНаДенот - Вселенска ружа
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1200×1163)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s