Едноминутна медитативна вежба за смирување на умот и мислите
Незаборавни занимливости

Едноминутна медитативна вежба за смирување на умот и мислите

Светот во кој живееме има огромна потреба за проширување на колективната свесност. Интересно е што многумина не знаат дека сите ние имаме моќ во себе да се справиме со големите проблеми, дури и тогаш кога ситуацијата ни изгледа безизлезна. Имате една слободна минута? Само една минута на ден може да го промени вашиот живот. Погледнете ја оваа вежба од медитативната пракса Кундалини која ќе го стиша вашиот ум и ќе ги смири вашите мисли.

Едноминутна медитативна вежба за смирување на умот и мислите

  • Вдишувајте, полека, во период од 5 секунди
  • Задржете го воздухот во вас 5 секунди
  • Издишувајте, полека, во период од 5 секунди

Обидете се да стекнете навика и секојдневно да ја практикувате оваа вежба. Доволна ви е само 1 минута на ден за да почувствувате неверојатна разлика.

Follow my blog with Bloglovin

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s