#АстроФотоНаДенот - Планетарната маглина Песочен Часовник
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Планетарната маглина Песочен Часовник

Оваа фотографија на Хабл од „MyCn18“, млада планетарна маглина, ни открива форма во вид на песочен часовник која воодушевува. Станува збор за ѕвезда која умира, со големина на нашето Сонце.

#АстроФотоНаДенот - Планетарната маглина Песочен Часовник
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (800×722)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s