#АстроФотоНаДенот - Јупитеровите црвени дамки
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Јупитеровите црвени дамки

Како што можете веднаш да забележите на оваа фотографија, во турбулентната атмосфера на Јупитер се појавила уште една, трета црвена дамка покрај нејзините братучеди – Големата Црвена Дамка и Црвената Дамка Јуниор. Оваа трета дамка, која е со многу помала димензија, се наоѓа западно од другите две и е во истата низа на облаци.

#АстроФотоНаДенот - Јупитеровите црвени дамки
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (946×875)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s