#АстроФотоНаДенот - Вселенско око
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вселенско око

Погледнете ја неверојатната маглина Хеликс (Helix) која се наоѓа во близина на нашата планета, на само 700 светлосни години оддалеченост. Станува збор за планетарна маглина, која се формирала околу ѕвезда на умирање.

#АстроФотоНаДенот - Вселенско око
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1500×1435)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s