#АстроФотоНаДенот - Маглината Рак
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Маглината Рак

Маглината Рак е остаток од супернова, сè она што останало од застрашувачка стеларна експлозија. Интересно е што набљудувачи од Кина и Јапонија ја документирале оваа супернова која била видлива на нашето небо пред скоро 1.000 години, во 1054-та година.

#АстроФотоНаДенот - Маглината Рак
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1200×1148)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s