Најпознатите цртежи од најталентираните сликари
Незаборавни занимливости

Најпознатите цртежи од најталентираните сликари

Секоја година колекционерите трошат милиони долари во потрага по најбараните цртежи ширум светот. Но, цената на цртежите не секогаш е знак за нивната популарност. Токму затоа некои од најпознатите слики се наоѓаат во музеи и токму овие се оние кои се сметаат за бесценети. Погледнете ги најпознатите цртежи на сите времиња кои се наоѓаат во музеите низ светот…

Најпознатите цртежи од најталентираните сликари
Мона Лиза – Леонардо да Винчи

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s