Најдобрите вина во светот
Незаборавни занимливости

Најдобрите брендови на вино во светот

Доколку сте љубител на вина, ќе ви се допадне овој пост. Погледнете ја оваа листа која ги вклучува најдобрите и најквалитетните 5 брендови на вино за 2014 година во светот… Сте имале ли некогаш можност да ги пробате?

Најдобрите вина во светот

1. Torres 

Земја на потекло: Шпанија

Сопственик: Torres VA

2. Casillero del Diablo

Земја на потекло: Чиле

Сопственик: Concha y Toro

3. Château Latour

Земја на потекло: Франција

Сопственик: Bernard Magrez

4. Tignanello

Земја на потекло: Италија

Сопственик: Antinori

5. Penfolds

Земја на потекло: Австралија

Сопственик: Treasury Wine Estate

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s