#АстроФотоНаДенот - Дел од прекрасниот ѕвезден кластер NGC 2074
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Дел од прекрасниот ѕвезден кластер NGC 2074

Хабл погледнал кон мал дел од маглината во близина на ѕвездениот кластер NGC 2074 и налетал на нешто сосема неочекувано. Овој регион е преполн со сирова стеларна креација, најверојатно настаната од блиска експлозија на супернова…

#АстроФотоНаДенот - Дел од прекрасниот ѕвезден кластер NGC 2074
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1900×874)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s