#АстроФотоНаДенот - Танцот на галаксиите
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Танцот на галаксиите

Танцот на овие две галаксии е една од многуте прекрасни фотографии кои Хабл ги има снимено. Овие галаксии, кои содржат огромен број ѕвезди, прелетуваат една покрај друга со грациозен перформанс, чија кореографија е креирана од страна на гравитацијата…

#АстроФотоНаДенот - Танцот на галаксиите
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×617)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s