#АстроФотоНаДенот - Космички судар
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Космички судар

NGC 6240 е необична галаксија која изгледа како пеперутка. Таа настанала со спијување на две помали галаксии и се наоѓа во соѕвездието Ophiuchus, кое се наоѓа на околу 400 милиони светлосни години од Земјата.

#АстроФотоНаДенот - Космички судар
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×1219)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s