20 животни искуства кои секој треба да ги доживее
Незаборавни занимливости

Животни искуства кои секој треба да ги доживее

Секој различно го доживува она што го искусува со текот на годините, но постојат неколку искуства за кои добро би било доколку порано или подоцна да направите место во вашиот живот. Овие неколку животни искуства не само што ќе ви помогнат да се чувствувате посреќно и поисполнето, туку и ќе ви помогнат со самодовербата и љубовта кон себе и другите.

20 животни искуства кои секој треба да ги доживее

 • Чувствувајте го вашиот страв и сепак направете го она од што се плашите.
 • Препознајте дека осаменоста не е покана за да се помирите со нешто што не ви се допаѓа.
 • Научете како да правите сигурни избори и со вашето срце, не само со вашата глава.
 • Престанете да се грижите за иднината и верувајте му на процесот.
 • Прифатете ги вашите родители онакви какви што навистина се.
 • Научете дека припаѓате и дека не мора да се менувате.
 • Погледнете во огледалото и кажете си дека се сакате.
 • Пуштете го она што повеќе не го чувствувате за блиско.
 • Гледајте се себе на истиот начин како што ве гледаат оние кои ве сакаат.
 • Бидете храбри со вашето срце и срушете ги ѕидовите кои сте ги изградиле околу него.
 • Имајте сочувство за себе. Потребно е време за оздравување.
 • Наместо да бидете лути на она што го немате, одберете да бидете благодарни на она што го имате.
 • Тргнете ги настрана очекувањата и бидете отворени кон искуствата на животот.
 • Прифатете целосна одговорност за вашата ситуација. Доколку нешто не ви се допаѓа, променете го.
 • Погледнете ги луѓето во вистинското светло, не ги идеализирајте.
 • Дозволете си да бидете среќни со оние нешта кои ги имате.
 • Посветете се целосно на вашето растење наместо да ги критикувате и осудувате другите.
 • Сфатете дека вие не сте скршени. Нема што да се поправа.
 • Дозволете им на вашите соништа да ве водат низ животот.
 • Живејте со верувањето дека светот е на ваша страна и дека ќе успеете!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s