#АстроФотоНаДенот - Светлина одекнува од супер-ѕвездата RS Puppis
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Светлина одекнува од далечна супер-ѕвезда

Оваа необична фотографија направена од страна на Хабл многу наликува на празнична експлозија од бои и светлина. Сјајната ѕвезда „RS Puppis“ која е во центарот на оваа фотографија, е опколена со разнобојна прашина која дополнително ја нагласува. Оваа супер-ѕвезда се наоѓа на ноќното небо на северната хемисфера и е со големина 200 пати поголема од онаа на Сонцето.

#АстроФотоНаДенот - Светлина одекнува од супер-ѕвездата RS Puppis
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1900×1710)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s