#АстроФотоНаДенот - Вселенска уметност
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вселенска уметност

Астрономите со помош на телескопот Хабл направиле неверојатна фотографија од блиската планетарна маглина која е наречена NGC 5189. Оваа необична структира која е составена од светли гасови многу наликува на празнична декорација замотана со светлосна панделка.

#АстроФотоНаДенот - Вселенска уметност
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1900×1957)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s