#АстроФотоНаДенот - Галактичкиот кластер Абел 520
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Галактичкиот кластер Абел 520

Оваа фотографија ја покажува распределеноста на темната материја, галаксиите и топлите гасови во центарот на галактичкиот кластер Abell 520 кој настанал од насилен судар помеѓу неколку соседни масивини галактички кластери…

#АстроФотоНаДенот - Галактичкиот кластер Абел 520
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×780)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s