Погледнете како патува нашиот Сончеви систем низ Млечниот пат
Незаборавни занимливости

Погледнете како патува нашиот Сончев систем низ Млечниот пат

Сигурно веќе знаете дека Сончевиот систем се движи со брзина од 70.000 километри на час, но дали некогаш сте се запрашале како тоа изгледа од страна? Погледнете го ова видео кое го покажува спиралното патување на системот, кое многу наликува на вортекс. Сонцето се движи по својот пат, а со себе ги влече сите планети и останати објекти. Фасцинантно, се согласувате?

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s