#АстроФотоНаДенот - Раѓање на ѕвезда
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Раѓање на ѕвезда

На оваа прекрасна фотографија од Хабл може да се забележи бебе-ѕвезда која силно свети во облак од златни гасови и прашина. IRAS 14568-6304 се наоѓа на околу 2.500 светлосни години од Земјата, во област која е позната по формирањето на голем број нови ѕвезди.

#АстроФотоНаДенот - Раѓање на ѕвезда
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (960×224)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s