#АстроФотоНаДенот - Во прегратките на супернова
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Во прегратките на супернова

Погледнете го овој деструктивен остаток од моќна супернова експлозија преку очите на телескопот Чандра кој ни открива еден сосема нов свет преку рендгенската светлина.

#АстроФотоНаДенот - Во прегратките на супернова
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (945×893)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s