#АстроФотоНаДенот - Темно око
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Темно око

Сударот помеѓу две галаксии резултирало со споен ѕвезден систем кој има необичен изглед како и бизарни внатрешни движења. М64 (Messier 64) има спектакуларна обвивка од прашина која го обвиткува сјајното јадро на галаксијата и токму затоа и го добила својот надимак „Темно око“ или „Злобно око“.

#АстроФотоНаДенот - Темно око
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1002×1158)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s