#АстроФотоНаДенот - Проколнатата ѕвезда Eta Carinae
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Проколнатата ѕвезда Eta Carinae

И покрај тоа што оваа ѕвезда е повеќе од 8.000 светлосни години оддалечена од Земјата, на оваа фотографија можеме да ја набљудуваме во неверојатни детали. На неа можат да се забележат линии од прашина, мали кондензирања и необични радијални траги со невидена јасност. Погледнете…

#АстроФотоНаДенот - Проколнатата ѕвезда Eta Carinae
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (900×859)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s