Го живеете ли животот кој го сакате?
Психолошки совети

Го живеете ли животот кој го сакате?

До каде сте со планирањето на животот кој вие би сакале да го живеете? Колку сте подготвени да ги оставите позади себе сите оние работи кои ви влијаат лошо и да почнете да живеете посреќно, посиполнето и поопуштено? Или можеби веќе сте го сториле тоа… Погледнете ги наредниве неколку знаци кои укажуваат на животот од соништата.

Го живеете ли животот кој го сакате?

 • Се чувствувате навистина живо. 
 • Сте си простиле на себе, но и на другите за вашите грешки.
 • Благодарни сте за она што го имате додека се обидувате да го постигнете она што го сакате.
 • Му верувате на вашето срце.
 • Не се подмирувате.
 • Грешките од вашето минато ви користат како правци на движење.
 • Наместо да се обидувате да го промените светот, вие сте фокусирани да се промените себе.
 • Вашата секојдневна рутина не е премината во навика, баш напротив секојдневно се прилагодувате на вашите цели.
 • Вербата во себе ви е поголема од вашите стравови.
 • Наместо да се фокусирате на вашата сметка во банка, вие се фокусирате на вашите постигнувања.
 • Заспивате насмеани и горди на вашиот ден.
 • Го цените секој момент и можете да најдете смисла дури и во болката.
 • Вие сте оние кои што навистина сте, не оние кои светот ви вели дека треба да бидете.
 • Вие сфаќате дека целта на вашиот живот не се врти само околу вас.
 • Се сакате себеси и знаете како грациозно да прифатите комплимент.
 • Сте престанале да се споредувате со другите и ја цените вашата уникатност.
 • Ги правите оние нешта за кои сте страствени.
 • Знаете дека сте му потребни на овој свет.
 • Вие повеќе го цените патувањето отколку дестинацијата.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s