#АстроФотоНаДенот - Прекрасниот Јупитер
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Прекрасниот Јупитер

Оваа фотографија од Јупитер во видливата светлина е направена од страна на Хабл на 11 мај 2007 година и ни ги покажува турбулентните настани кои се наоѓаат во горниот лев дел од Јупитер.

#АстроФотоНаДенот - Прекрасниот Јупитер
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1200×1283)

2 thoughts on “#АстроФотоНаДенот – Прекрасниот Јупитер”

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s