Незаборавни занимливости

Како би изгледало ноќното небо ако во сите големи градови одеднаш снема струја?

Тиери Коен ја започнал својата професионална кариера во 1985 година и е познат како еден од пионерите на дигиталната фотографија. Тој моментално живее и работи во Париз каде што е посветен на проектот „Villes Enteintes“ (Затемнети градови) правејќи фотографии кои ни покажуваат како големите градови ширум светот би изгледале навечер, без загаденоста од светлината да им пречи на ѕвездите на ноќното небо…

Како би изгледало ноќното небо ако во сите големи градови одеднаш снема струја?
Њујорк

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s