#АстроФотоНаДенот - Уметничката страна на галаксиите
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Уметничката страна на галаксиите

Оваа фотографија ни овозможува да погледнете кон централниот регион на една галаксија која е многу слична на нашата, но која содржи многу поактивна супермасивна црна дупка во нејзиното јадро. Оваа галаксија, позната и како NGC 4945  се наоѓа на околу 13 милиони оддалеченост од Земјата. Повеќе информации можете да најдете на овој линк.

#АстроФотоНаДенот - Уметничката страна на галаксиите
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (946×910)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s