#АстроФотоНаДенот - Вселенски спектакл
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вселенски спектакл

На оваа прекрасна фотографија може да се забележи сударот помеѓу две галаксии. Галксиите Antennae, кои се наоѓаат на околу 62 милиони светлосни години од Земјата, можат детално да се набљудуваат во оваа композиција од фотографии направени од страна на телескопите Чандра (сино), Хабл (златно и кафено) и Спицер (црвено). Повеќе информации можете да прочитате тука.

#АстроФотоНаДенот - Вселенски спектакл
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (985×955)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s