#АстроФотоНаДенот - Снежен вселенски ангел
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Снежен вселенски ангел

Масивната млада ѕвезда IRS 4 (Infrared Source 4) е одговорна за огромната активност која може да се забележи во маглината на оваа фотографија. Големите количини на супер-жежок гас, кој сјае сино на фотографијата направена од страна на Хабл, се протега од централната ѕвезда кон нанадвор притоа создавајќи „ангелски крилја“. Повеќе информации за оваа фотографија можете да најдете тука.

#АстроФотоНаДенот - Снежен вселенски ангел
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×941)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s