Нешта од кои треба веднаш да се откажете
Психолошки совети

Нешта од кои треба веднаш да се откажете

И покрај тоа што не е можно да бидеме постојано среќни, понекогаш нашата среќа многу зависи од нашиот избор да бидеме среќни. Многу е едноставно. Нема потреба да го комплицирате вашиот живот до тој степен што ќе станете неспособни да ја препознаете среќата дури и ако ви се наоѓа пред вашите очи. Токму затоа, доколку сакате да бидете посреќни, потребно е да се откажете барем од наредниве неколку нешта…

Нешта од кои треба веднаш да се откажете

1. Откажете се од потребата секогаш да се покажувате во најдобро светло пред луѓето околу вас.

2. Откажете се од тоа секогаш да ги ставате другите пред вас.

3. Откажете се од озборувањата.

4. Откажете се од непотребните грижи.

5. Откажете се од чувствата на несигурност.

6. Откажете се од сфаќањето на работите лично.

7. Откажете се од минатото.

8. Откажете се од трошењето пари за оние нешта кои не ви се навистина потребни.

9. Откажете се од гневот.

10. Откажете се од потребата да држите сè под контрола.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s