#АстроФотоНаДенот - Вистинските бои на Сатурн
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вистинските бои на Сатурн

Хабл успеал да направи голем број на фотографии во различни бои од Сатурн, започнувајќи од црно-бели, па сè до портокалови, сини, зелени и црвени. Но, во оваа фотографија можете да видите како навистина изгледа оваа прекрасна планета која е обвиена во пастелни бои. Повеќе информации за фотографијата можете да најдете тука.

#АстроФотоНаДенот - Вистинските бои на Сатурн
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1191×764)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s