20 мантри за повисока самодоверба
Незаборавни занимливости

20 мантри за повисока самодоверба

Личната моќ не е нешто што можете да го најдете или добиете во иднината, тоа е нешто кое секој од нас веќе го поседува во себе. Не очекувајте дека некој ќе се однесува кон вас подобро отколку што се однесувате вие со себе. Токму затоа погледнете ги наредниве мантри кои ќе ви помогнат да се чувствувате подобро во својата кожа и кои ќе ја зголемат вашата самодоверба.

20 мантри за повисока самодоверба

1. Сè е во мој најдобар интерес.

2. Јас сум повеќе од моето физичко тело.

3. Моите мисли се дел од мојот живот.

4. Секогаш можам да ги променам моите мисли.

5. Јас сум одговорен/одговорна за начинот на кој ги гледам нештата.

6. Имам право на чуда.

7. Имам сила да ги чувствувам моите емоции.

8. Постои возбуда во чувството да се биде ранлив.

9. Стравот е само повик кон љубов.

10. Мојот живот има цел.

11. Слободен/слободна сум постојано да се развивам и да пробувам нови нешта.

12. Ќе ја следам мојата возбуда.

13. Заслужувам љубов и нема да се помирам со ништо помалку.

14. Можам да научам по нешто ново од секоја личност која ја сретнувам во мојот живот.

15. Верувам во себе.

16. Вредам.

17. Мојот успех не е дефиниран од надворешни фактори.

18. Јас сум си доволно сам/а на себе. Во овој момент.

19. Ќе го дадам она што сакам да го добијам.

20. Одбивањето е дел од животот.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s