Поправете ја искршената сенка за очи
Незаборавни занимливости

Како да ја поправите искршената сенка за очи?

Што да направите кога вашата омилена сенка за очи ќе се распадне и нема да може да се користи повеќе? Не паничете, има решение! Вашата сенка повторно ќе биде употреблива за кратко време, а потребни ви се само неколку капки алкохол. Оваа техника исто така може да се користи и за вашето руменило и камена пудра.

Поправете ја искршената сенка за очи

Најпрво изронете ги сите парчиња од сенката во прав, а потоа нанесете неколку капки алкохол во неа со што цела би ја навлажниле.

Поправете ја искршената сенка за очи

Потоа почнете да ја мешате и притискате целата содржина со своите прсти. Доколку не сакате да се извалкате може да ставите гумена ракавица. Нека се исуши. Алкохолот ќе испари за неколку часа и потоа вашата сенка ќе биде како нова.

(3) popravete-ja-iskrshenata-senka-za-ochi-sharenamarsovka.wordpress.com

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s