#АстроФотоНаДенот - Столбови на создавањето
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Столбови на создавањето

И покрај тоа што Хабл има направено голем број прекрасни фотографии од Универзумот, една од нив секогаш ќе се издвојува. Станува збор за неверојатниот поглед кон „Столбовите на создавање“, односно „Pillars of Creation“. Фотографијата која била снимена во 1995 година ни открива досега незабележани детали. Погледнете…

#АстроФотоНаДенот - Столбови на создавањето
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1743×1831)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s