Сега живеам тука...
Незаборавни занимливости

Сега живеам тука…

Во што се претвори нашиот живот? Каде исчезна слободата? Зошто му дозволуваме толку на виртуелниот свет да надвладее врз нашата реалност? Зарем не би сакале да излезете надвор и да му дозволите на сонцето да ја стопли вашата кожа наместо да гледате галерии од тропски места на вашиот лаптоп кои ви предизвикуваат дополнително студенило во вашата душа?

Сега живеам тука...

Зарем не би сакале да прошетате на чист воздух, вдишувајќи ја целата свежина од природата околу вас наместо да „џогирате“ на Temple Run? Нели е време да му кажете СТОП на виртуелниот свет и наместо на Скајп, конечно да мрднете од дома и да ги видите вашите најблиски во живо? Погледнете го ова брилијатно видео кое ќе ви покаже како технологијата предизвикува да изгледаме од страна и како нашата иднина полека се претвора во застрашувачки виртуелен затвор за кој ние самите си пресудуваме доживотна казна!

Видеото е предложено од страна на g33k.mk

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s