Рај со лисици во Јапонија
Незаборавни занимливости

Рај со лисици во Јапонија

Светот изобилува со различни видови животни, секое со своја посебна убавина и магија. Па, доколку сакате да се дружите со итрите лисици, да бидете во нивно друштво, да ги гледате како уживаат, играат, прават лудории, може да го посетите селото со лисици, сместено во Јапонија. Оваа прекрасна оаза е исполнета со шест видови на лисици, почнувајќи од сребрената лисица па сѐ до црвената лисица.

Рај со лисици во Јапонија

Ова место е дом на повеќе од стотина лисици кои слободно се движат. Тоа се нарекува „Zao Fox Village“ и се наоѓа на островот Хоншу, во областа Мијаги. Вие можете да им се доближите и да ги храните, но бидејќи самите животни не се припитомени, не смеат да се хранат од рака, ниту да се галат или вознемируваат додека спијат. Како и на Западот, така и тука лисиците се сметани за итрици. Тие исто така се верува дека имаат мистични моќи и се гласници на Inari Okami, богот на плодноста, просперитетот и оризот. Уживајте во прошетката со овие мистични гласници!

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s