Моник понекогаш со А.
Незаборавни занимливости

Моник понекогаш со А.

Дојде уште еден понеделник, а со него и нова препорака за блог кој навистина вреди да се има во букмаркс. Овој пат ја издвојувам твитерџиката @m_kynthia и нејзиниот одличен блог Моник понекогаш со А. Таа неверојатно добро ни го претставува светот преку нејзините очи и нè води на едно место каде што можеме многу лесно целосно да се изгубиме во нашите мисли.

Моник понекогаш со А.Како личност која може да се заљуби во зборови, морам да признам дека @m_kynthia ме освои уште со првата реченица од првиот нејзин пост на кој налетав. Во текстовите кои таа ги пишува се чувствуваат силни емоции и токму поради тоа додека ги читате ќе почнете да ги преживувате нештата кои таа толку умешно ни ги раскажува.

Авторката за себе вели:

„Летам низ сонови, дишам ветрови, издишувам стихови. Го бакнувам дождот и имам облаци во косата. Многу готвам, јадам и зборам. Мразам да зборам за себе.“

Да не должам, доколку ви се допадне нејзиниот блог, заследете ја на Твитер за да не пропуштите ниту еден нов пост од неа.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s