Инспиративни антички изреки кои ќе ве мотивираат да бидете поздрави и посреќни
Незаборавни занимливости

Инспиративни антички изреки кои ќе ве мотивираат да бидете поздрави и посреќни

Живееме во свет кога сме постојано бомбардирани со информации од професионалци за здравјето, па затоа многу лесно можеме да се изгубиме во нивните совети и да го заборавиме она што навистина треба да се знае. Токму затоа навратете се малку на минатото и дозволете им на овие цитати од најголемите мислители да ве вратат на вистинскиот пат…

Инспиративни антички изреки кои ќе ве мотивираат да бидете поздрави и посреќни

„Задоволството во работата создава совршенство во самото работење.“ – Аристотел

„Без вежбање, само добрата диета не е доволна и токму затоа со тек на време ќе ви биде потребен медицински третман.“ – Хипократ

„Пешачењето е најдобриот лек на човекот.“ – Хипократ

„Доколку на секоја индивидуа ѝ се овозможи правилното количество исхрана и вежбање, ни премалку ни премногу, ние ќе го најдеме најбезбедниот пат до здравјето.“ – Хипократ

„Не ја објаснувајте вашата филозофија. Применете ја.“ – Епиктет

„Човекот би требало да јаде за да живее, не да живее за да јаде.“ – Бенџамин Френклин

„Бог ме довери мене на себе.“ – Епиктет

„Мирно срце води кон здраво тело.“ – Изреки 14:30

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s