Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта
Незаборавни занимливости

Чудни начини на кои мачките ви ја искажуваат љубовта

Сите кои што сме чувале мачки сме се среќавале со малку чудни однесувања на нашите миленици. Будење со мјаукање во 6 наутро иако е сабота, туркање на нејзиниот задник во Вашето лице, грицкање на Вашите раце и нозе и уште многу. Колку ова и да е несфатливо, на овој начин нашата мачка ни ја изразува својата љубов и поврзаност. Понекогаш овие знакови на внимание и не се така пријатни, но така нашите другари ни покажуваат дека нѐ сакаат. Па да погледнеме на кои необични начини мачките ни ја изразуваат нивната љубов.

  • Обожаваат да спијат со Вас. За нив, несфатливо е да спијат одалечени од Вас.
  • Се мазите со Вашата мачка и наеднаш ги чувствувате нејзините заби. Најчесто ова грицкање подоцна преминува и завршува со лижење.

Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта

  • Ви се мазат со главата по Вашата брада, образи, чело, секаде каде што може да достигне. Ве обележува како „нејзино“, Ве сака и Ви верува. Голем комплимент.
  • Мачките Ве „дотеруваат“ со нејзиното лижење. Да, дефинитивно сте дел од семејството.

Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта

  • Ви мјаукаат доста долго. Според нив, треба да се почувствувате поласкани, симпатични сте и… 🙂
  • Непрекинато гледаат во Вас. Ова може малку да Ве потсети на некој хорор филм, но мачките остваруваат контакт со очите само со луѓе на кои им веруваат.

Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта

  • Додека читате весник, наеднаш нејзиниот задникот е во Вашето лице. Знак за доверба. Сепак во животинскиот свет, вртењето грб е знак за огромна доверба.
  • Сѐ е нејзино. Некогаш знаат да гребат на местата, како Вашата омилена фотелја или кауч и притоа гледајќи ве право во очи. Да, Вашата мачка на тој начин ви изразува љубов.

Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта

  • Ве „масира“ со нејзините шепи. Возрасните мачки го прават ова кога се сакани, опуштени и задоволни.
  • И најпознатото, малтретирање на вашиот компјутер. Пишувате важен мејл и Вашата мачка ненајдено легнува на тастатурата. Можеби на време сте изреагирале, а можеби и сте испратиле верзија со ГАјјмЧКСМКјнЈНЗ потпис… 😀 Но, едно е јасно, таа го сака Вашето внимание!

Чудни начини на кои мачките ви ја изразуваат љубовта

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s