Реакции при посета на ветеринар
Незаборавни занимливости

Како реагираат животните кога треба да одат на ветеринар?

Пред сѐ како човек кој имал миленик, а подоцна и како ветеринар, реакциите на самите животните кога ќе видат каде се донесени, се доста интересни. Секогаш ме потсетувале на мали деца (да бидеме реални и јас не сум била љубител на посети кои вклучувале боцкање или забари). Изразот на нивните фацки се движеле од типот на „Исплашен сум“, „Што ми ќе прават сега овие тука“, „Ми вети предходниот пат дека е последен“, па сè до „Ќе видиш што ќе ти направам дома“ и „Не ти зборам, лут сум ти“. Ретки се оние кои дошле со мафтање на опашката. Тоа секогаш било кога ќе требало да си одат од ветеринар. Почесто е влегувањето со молење или влечење на подот, па сè до гребење на вратата за надвор. Па, така во продолжение следуваат неколку интересни слики со реакциите на мачките и кучињата кога сфаќаат дека се однесени на ветеринар.

Ова не е патот за накај паркот.

Реакции при посета на ветеринар

Ќе ти направам беља на перницата. Ќе видиш после.
Реакции при посета на ветеринар
Мислев дека сме пријатели.
Реакции при посета на ветеринар
Кои се сите овие луѓе?
Реакции при посета на ветреинар
Твоите чорапи ќе платат за ова.
Реакции при посета на ветеринар
Ова е поради твојата софа?
Реакции при посета на ветеринар
Пробај да ме допреш.
Реакции при посета на ветеринар
Ова е мое сега.
Реакции при посета на ветеринар
Си заминаа?
Реакции при посета на ветеринар
Не знам што зборуваш, гледаш дека нема мачка тука.
Реакции при посета на ветеринар
Кучето ви кажа каде сум скриен?
Реакции при посета на ветеринар
Не се движи ортак. Нема да нè приметат.
Реакции при посета на ветеринар
Криење? Не, не. Само нешто барав низ фиокава.
Реакции при посета на ветеринар
После ова, може да одиме на сладолед?

Реакции при посета на ветеринар

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s