Ја прогласувам #HowToGetAwayWithMurder за серијата на деценијата!
Во светот на филмовите и сериите

Ја прогласувам #HowToGetAwayWithMurder за серија на годината!

Претходната недела излезе последната епизода од одличната нова ТВ серија How to Get Away with Murder. На почетокот мора да признаам дека бев малку скептична и мислев дека нема да можат да го одржуваат силното темпо со кое почнаа, но по неколку епизоди и најважно од сè, по последната епизода од сезоната, можам слободно да кажам дека никогаш претходно не сум гледала серија која толку многу ме изненадила.

Ја прогласувам #HowToGetAwayWithMurder за серијата на деценијата!

Гледам многу серии, бидејќи пишувам рецензии, па токму ова мое хоби понекогаш знае и негативно да ми влијае бидејќи почнав на некој начин да ги предвидувам настаните пред тие да се случат. Може да се каже дека развив некој вид шесто сетило за сериите (не знам дали да се гордеам или да плачам за ова изјава!) и токму затоа веќе многу ретко налетувам на приказна која не ми е проѕирна. How to Get Away with Murder е една од нив! И не само што приказната е повеќе од брилијантна, туку и самото раскажување на настаните е толку добро направено што во ниту еден момент нема да можете да предвидите што ќе се случи следно. Таа е полна со изненадувања, нешта кои ни на крај памет не би ви паднале и најважно од сè е исполнета со многу настани и ликови кои целосно ќе ви го окупираат вниманието.

This slideshow requires JavaScript.

Доколку сè уште не ја гледате, а сте љубител на серии со криминал, убиства и адвокати, тогаш од срце ви ја препорачувам оваа. Првата сезона е целосно завршена, па можете да си направите викенд маратон и да ја изгледате целата за само 2 дена. Доколку решите да го направите тоа, споделете впечатоци со мене! 🙂

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s