Незаборавни занимливости

На пат околу светот: Патагонија

Патагонија е ретко населена област која се наоѓа на јужниот крај од Јужна Америка и која се дели со Аргентина и Чиле. Овој регион опфаќа планински области, како и пустински и токму тоа го прави едно од најмагичните региони на планетата. Патагонија има 2 брега, западен кој гледа кон Тихи океан и источен кој гледа кон Атлантскиот океан.

Токму убавината на пејсажите во оваа област го инспирирала фотографот Јакуп Поломски да отиде на патување на која ќе ја направи оваа прекрасна галерија фотографии. Доколку ви се бега малку од реалноста погледнете ги овие фотографии и отпатувајте на едно од најубавите места на нашата планета.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s