Маглината Розета
Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Маглината Розета во полн сјај

Маглината Розета не е единствениот космички облак составен од гасови и прашина кој изгледа како цвеќе, но дефинитивно е најпознатиот. На работ од огромниот молекуларен облак во Monoceros, на оддалеченост од 5.000 светлосни години од нас, овој цвет всушност претставува огромна стеларна градинка за млади ѕвезди… Повеќе информации за оваа фотографија можете да најдете тука.

Маглината Розета
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (1280×848)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s