Истражување на вселената

Неуспешни, но сепак успешни фотографии од денешното затемнување на Сонцето!

Веднаш да ве предупредам, не успеав да направам фотографија од затемнувањето на Сонцето. Ама ете некако успеа да ми се направи следниов парадокс… Доколку кликнете на фотографиите и ги доближите, ќе забележите дека има две сонца на секоја од нив – Сонцето во полн сјај и она со Месечината пред него. Не знам точно за каков баг на камерата од мобилниот станува збор, ама искрено не ме ни интересира. Во секој случај успеав да го фотографирам затемнувањето и сум горда на тоа! 🙂

(1) Успешно неуспешни фотографии од денешното затемнување на Сонцето! (2) Успешно неуспешни фотографии од денешното затемнување на Сонцето!

Да забележав порано дека успеале сликите, ќе направев повеќе. Ама тоа е тоа. Ќе го чекам следното затемнување за да видам дали ќе успеам да го повторам истиов парадокс! Во секој случај би ви била благодарна доколку не ми ги крадете фотографиите без прашање. Не дека се нешто посебно, ама сепак морам да спомнам, дека нели, лошо искуство!

Еве ги уште еднаш, доближени…

Вие успеавте да направите фотографии? Ако да, пишете ми. Или пуштете ги на Твитер со хаштаг #ЗатемнувањеНаСонцето.

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s