Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Вселенско срце

Погледнете низ космичкиот облак познат како NGC 281 и можеби ќе ги пропуштите ѕвездите од отворениот кластер IC 1590. Формиран во внатрешноста на оваа маглина, кластерот изобилува со млади и масивни ѕвезди кои го напојуваат нејзиниот сјај. Прекрасно, се согласувате? Повеќе информации за оваа фотографија можете да најдете тука.

Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (2547x2015)
Кликнете на фотографијата за оригиналната димензија (2547×2015)

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s