Незаборавни занимливости

Понекогаш вие сте гасеница…

Многумина од нас не се свесни за начинот на кој нашата привилегијата влијае врз нашиот живот, но и врз животот на луѓето околу нас. Зошто? Бидејќи привилегијата едноставно не им наштетува на оние кои ја имаат. Но, од друга страна пак, може да влијае негативно врз оние кои ја немаат.

Понекогаш вие сте гасеница...

Доколку не ја забележуваме нашата привилегија, ние помагаме да се шири нееднаквост само затоа што претпоставуваме дека сме еднакви со другите, иако тоа најчесто не е така. Па, како би пронашле решение на проблем за кој не сме ни свесни дека постои?

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s