Гејмерско катче

Предлог видео игра: Ori and the Blind Forest

2D игрите полека но сигурно повторно стануваат тренд во гејминг светот. Секоја компанија покрај големите проекти има и по некоја 2D игра која ја пласира на пазарот затоа што и овој вид игри си имааат своја база на фанови. Ori and the Blind Forest е одличен пример за квалитетно изработена 2D игра.

oriandtheblindforest-marsovcinazemjata2

Во играта вие сте една мала бела лисица која е пронајдена од едно суштество во шумата. Oри станува добар пријател со него и почуваат да си помагаат меѓусебно за полесно да преживеат. Еден ден шумата е погодена од силно невреме, барем тие така мислат, сите дрва се сушат и шумата ја губи нејзината сила. Суштествата во шумата немаат храна и им се заканува најстрашното. Oри е спремен да се откаже, но во последен момент Дрвото на живот му ја дава силата да продолжи понатаму и да најде начин да ѝ помогне на шумата, а со тоа и да си ги врати пријателите. Графиката е извонредна, механиката на играта е доведена до перфекција, а и самата приказна и различните способности кои ги учи малата лисица ќе ве натераат да ја изиграте играта до крај само колку да видите што се случува.

oriandtheblindforest-marsovcinazemjata

Еве го интрото на играта. Го издвојувам да го погледнете затоа што е едно од подобрите што ги имам досега видено. За повеќе видеа направете subscribe на каналот.
https://www.youtube.com/watch?v=teL0f-_cmiQ

Одговорете

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s